петак, април 25, 2014

Lista fajlova

Za slučaj da na serveru imate direktorijum sa fajlovima koje želite da prikažete posetiocima u vidu neke lepe tabele kao i da im dozvolite da ih odatle direktno preuzmu, postoji nekoliko besplatnih veb aplikacija pisanih u jeziku PHP...

Prvo i najstarije rešenje kojem svi u ovakvim situacijama pribegavaju se zove AutoIndex. AutoIndex podržava poddirektorijume, prikazuje različite ikonice za različite tipove fajlova, ima opciju skrivanja određenih fajlova ili tipova fajlova od očiju posetilaca, mogućnost postavljanja (aploud) fajlova i generalno upravljanja fajlovima, pretraživanje, statistiku, šablone...


dirLIST pored osnovne funkcije prikazivanja lepo formatirane liste fajlova, ima ugrađen multimedijalni plejer za puštanje MP3 fajlova direktno iz brauzera kao i galeriju za rad sa grafičkim datotekama. Tu su i ikone, grafičke teme, postavljanje datoteka na server, limitiranje brzine preuzimanja fajlova, statistika itd.


phpFileManager se sastoji od samo jednog skripta (index.php) ali je čovek u njega stavio zaista dosta toga: kopiranje, premeštanje i brisanje datoteka i direktorijuma, podizanje fajlova, stablo direktorijuma, informacije o serveru, čak i terminal za udaljeni rad na serveru :-)


Encode Explorer je još jedan skript koji se sastoji od samo jednog fajla, nije bogat opcijama ali radi veoma dobro ono za šta je napravljen.


Ako vas zanimaju kompleksnija rešenja za deljenje fajlova, pogledajte ovde, a za uputstva kako da postavite svoj oblak tipa Gugl drajv, bacite pogled ovde. Naravno, sve ovo je besplatno :-)

Нема коментара:

Постави коментар