недеља, јануар 24, 2010

Android za po kući

Ukoliko želite da se uverite u mogućnosti Googleovog Android operativnog sistema pre nego što donesete konačnu odluku da kupite neki od Android mobilnih telefona, možete otići na web sajt LiveAndroid, preuzeti ISO datoteku live verzije ovog operativnog sistema i onda je ili narezati na CD pa pokrenuti računar sa njega ili je pokrenuti u nekoj virtuelnoj mašini poput VirtualBoxa.


Iz ovog Androida nećete moći da šaljete tekstualne poruke ili obavljate telefonske pozive ali ćete barem steći neku sliku o tome kako to sve funkcioniše uživo...

U međuvremenu se pojavio i projekat pod nazivom Android-x86 koji takođe pomoću virtuelne mašine možete pokrenuti pod svojim računarom i isprobati. Čak i preuzimanje aplikacija sa Internta radi i sve je to besplatno.


A ako ste ljubitelj Android igara i aplikacija, onda instalirajte besplatan program BlueStacks. U pitanju nije celo Android okruženje već svojevrsni plejer APP fajlova za Windows. Program je preuzet već 5 miliona puta i podržava 750000 igara i aplikacija :-) Igre se preuzimaju sa marketa i Internet prodavnica a možete i lokalno dvoklikom na APP fajl da ih instalirate.


Нема коментара:

Постави коментар