петак, новембар 29, 2013

Najbolji programi za Android

ES File Explorer

Aplikacija za rad sa fajlovima kako lokalno (na samom uređaju) tako i na mrežnim lokacijama. Od mrežnih protokola podržani su SMB (Samba - to su Vindouz mrežni diskovi), FTP i Blutut, a možete koristiti i servise u oblaku kao što su Dropboks, Gugl drajv i slično. Fajlove možete kopirati, premeštati, brisati, deliti ili praviti prečice do omiljenih. Slike, muziku i video možete videti i iz samog Eksplorera dok se za ostale tipove fajlova pokreće odgovarajuća aplikacija instalirana na vašem uređaju.

Fast Notepad

Jednostavan program za pravljenje beleški.

Hacker's Keyboard

Visoko podesiva tastatura sa podrškom za rečnike.

Spendee

Vrlo dobar program za vođenje finansija koji ne šalje vaše podatke na server već sve ostaje na vašem telefonu.

Fuelio

Program koji u svojoj besplatnoj verziji nudi mogućnost praćenja koliko novca trošite na gorivo.

Perfect Viewer

Idealna aplikacija za ljubitelje stripova. Pored standardnih grafičkih formata, podržava i arhivske formate poput RAR, CBR, ZIP, CBZ a postoji i dodatak za PDF-ove. Stranice mogu biti prikazane na različite načine (jedna strana, dve strane) sa različitim načinom uvećanja (prikaži celu stranu, razvuci po širini itd.) uz jednostavnu navigaciju, da ne kažem listanje :-)

Firefox Browser

Sve ono što smo imali na stonom računaru sada imamo i na Androidu. Podrška za Flash, HTML5, tabovi, dodaci (Adblock Plus, Ghostery...), teme, pretraživanje direktno iz brauzera, laka navigacija... Ako je Firefox previše zahtevan za vaš uređaj, tu je Dolphin Browser.

K-9 Mail

Klijent za elektronsku poštu otvorenog koda koji podržava POP3 i IMAP protokole. Šteta što ne podržava filtriranje poruka ali zato pogledajte šta je to Sieve.

Xabber

Džaber klijent, podržava više naloga a pošto je i Fejsbuk čet zasnovam na XMPP protokolu, možete da četujete i sa Fejsbuk kontaktima pomoću ove aplikacije.

FrostWire

Torent klijent otvorenog koda.

JuiceSSH

SSH klijent za Android: upravljanje konekcijama i identitetima, rad u pozadini, tastatura sa specijalnim tasterima kao što su Ctrl i strelice, copy & paste itd.

Terminal Emulator

Možda vam zatreba nekad...

LostNet Firewall

Odlazni fajervol za telefone koji nisu rutovani. Aplikacija pravi VNC (virtuelnu mrežu) na koju preusmerava sav saobraćaj a onda je na vama da odlučite kojim aplikacijama ćete dozvoliti pristup a kojima ne. Interesantno je da odlazni saobraćaj možete blokirati po zemljama: čim instalirate aplikaciju ona će vam ponuditi da blokira sav odlazni saobraćaj ka Rusiji, Kini, Severnoj Koreji i Rumuniji kao navodno najrizičnijim zemljama kada je u pitanju bezbednost podataka :-)

Clean Master

Odlična aplikacija pomoću koje možete obrisati nepotrebne fajlove (keširane i rezidentne stvari), ukloniti privatne i osetljive podatke (istorijat lokacija koje ste posetili, upite koje ste vršili), deinstalirati i arhivirati nepotrebne aplikacije, premestiti ih na karticu ili jednostavno ubiti aplikacije koje vas ometaju. Posebno korisna stvar je vidžet koji možete postaviti na početni ekran vašeg uređaja i koji će, jednim dodirom, zaustaviti aplikacije koje se izvršavaju u pozadini i tako osloboditi određenu količinu memorije.

AMC Security

Još jedna aplikacija koja može sve što i gore pomenuti Clean Master plus nudi zaštitu od virusa, špijunskog sadržaja i ostalog malicioznog softvera.

KeePassDroid

Mobilni kompanjon desktop programa KeePass za čuvanje lozinki.

SMS Backup & Restore

Bekap poruka ako planirate da resetujete telefon.

truBackup

Za bekap više od poruka.

MapFactor Navigator

Navigacija koja koristi OpenStreetMap mape te stoga ima ucrtanu Srbiju i besplatna je za korišćenje. Aplikacija radi i bez Interneta, odnosno, mape možete da preuzmete na svoj uređaj i tako ih koristite i kada niste na mreži.

My Tracks

Uključite GPS i aplikacija će da beleži putanju i brzinu kojom se krećete dok hodate, trčite ili vozite bicikl. Meni je u jednom trenutku počeo da baguje pa sam prešao na

GeoTracker

Slična aplikacija prethodnoj samo što ova radi :-)

Ultimate Custom Widget (UCCW)

Pomoću UCCW možete napraviti vidžet za glavni ekran po sopstvenom ukusu. Birajte dimenzije vidžeta, slova, slike, oblike, objekte kao što su časovnik, kalendar ili vremenski uslovi, informacije o propuštenim pozivima i nepročitanim porukama i još mnogo toga. Takođe možete preuzeti i već gotove vidžete koje su dobri ljudi širom sveta napravili i postavili na Plej storu za besplatno preuzimanje.

Amber Weather

A ako želite samo lep vidžet sa vremenskom prognozom, onda je Amber Weather prava stvar za vas. Kreiran sa idejom da ima lep dizajn, ovaj besplatan vidžet se izdržava od toga što prodaje teme ali će vas sigurno zadovoljiti i one teme koje se mogu naći u besplatnoj ponudi.

Tumblr za Android

Ako ste ljubitelj Tumblr-a, ova aplikacija je udobnija za korišćenje u odnosu na veb aplikaciju. Moram da priznam da nisam uspeo da postavim slike u fotosetu onako kako sam želeo (automatski su sve poređane u grid)...

WordPress za Android

Olakšava blogovanje sa telefona.

Meme Generator Free

Ukoliko imate inspiraciju za pravljenje mimova, evo idealne aplikacije za vas. Dolazi sa bazom od preko 500 slika ali možete ubaciti i svoje. Veličina, boja i pozicija tekstova se lako menjaju, slike mogu da se opsecaju. Aplikacija prikazuje reklame ali ne ostavlja vodene žigove.

Perfect Piano

Pretvara ekran vašeg Android uređaja u klavijaturu tako da možete da svirate :-)

Shazam

Zaista pomaže u prepoznavanju muzike, dokazano u praksi




Нема коментара:

Постави коментар