недеља, септембар 08, 2013

Ogledalo za Windows

WinDataReflector je jednostavan besplatan program za sinhronizaciju dva direktorijuma. Najpre izaberete "levi" direktorijum, zatim "desni" direktorijum i onda definišete pravila: šta raditi ako se u levom direktorijumu nađe fajl kojeg nema desno, šta raditi ako je fajl u levom direktorijumu noviji od fajla u desnom, šta raditi ako se u desnom direktorijumu nađe fajl kojeg nema u levom i na kraju, pogađate, šta raditi ako je fajl u desnom direktorijumu noviji od fajla u levom. Nakon definisanja pravila kliknete da dugme Sync i program će odraditi sinhronizaciju umesto vas. Program može da se koristi i za bekap (pravljenje rezervnih kopija datoteka) ali po broju opcija se vidi da mu to nije prevashodna namena...


Šta ćemo da radimo u slučaju da želimo da sinhronizujemo lokalni direktorijum sa nekom FTP lokacijom? U pomoć nam stiže još jedan besplatan program pod nazivom FTPbox. Program je rezidentan, možete mu definisati više FTP naloga koje ćete upariti sa odgovarajućim lokalnim direktorijumima koje će on onda u određenim vremenskim intervalima proveravati i raditi svoju radnju ukoliko je to potrebno. Program je trenutno u beta fazi, stoga oprez. Takođe, program trenutno poznaje samo dvosmernu sinhronizaciju.


Trebalo bi isprobati i program FullSync ali meni uporno prijavljuje da nemam instaliranu Javu iako imam instaliranu Javu. Vratićemo se na njega kada ažuriraju program.

Нема коментара:

Постави коментар