среда, јул 28, 2010

Konverzija videa za dž

Koyote Free Video Converter je program za konverziju video datoteka. Jednostavan za rukovanje, podržava snimanje u veliki broj izlaznih video formata koji su grupisani u niz predefinisanih postavki a koje dalje opet možete sami još finije podešavati. Poseduje mogućnost grupne obrade datoteka i besplatan je.


Adresa: http://www.koyotesoft.com/

XMedia Recode je još jedan besplatan program za konverziju video ali i audio datoteka. Podržava veliki broj formata kako na ulazu tako i na izlazu i moguće je definisati listu poslova odnosno vršiti konverziju u paketu. Poseduje i tzv. bitrejt kalkulator pomoću kojeg je moguće unapred zadati maksimalnu veličinu rezultujuće datoteke.


Program je slabo dokumentovan a sajt je ceo napisan na Nemačkom jeziku. Uprkos tome, ko je ikada koristio ovakvu vrstu programa, sigurno će razumeti opcije koje ima da ponudi. Adresa: www.xmedia-recode.de

Ako vam ni ovo nije dovoljno, probajte FormatFactory (www.pcfreetime.com). Program radi konverziju svih poznatijih audio i video formata, grafičkih datoteka, omogućuje ripovanje DVD filmova i muzičkih CD-ova itd. I ovaj program je besplatan.


Još jedan program koji ulazi u trku po pitanju "ko će više formata da podrži" je i Video to Video Converter (videotovideo.org). Sem konverzije videa, program je moguće koristiti i za spajanje odnosno seckanje filmova, ripovanje DVD-ova, ubacivanje titlova, žigova itd.


Pod Linuksom obično koristimo program ffmpeg koji radi iz terminala a ako želite grafički interfejs za njega onda preporučujemo da instalirate Curlew.

Нема коментара:

Постави коментар