недеља, август 15, 2010

Brzi PDF čitač

Seriju postova o malim, brzim i besplatnim korisnim programima nastavljamo PDF čitačem Foxit Reader. Ovaj program verovatno ima sve što će vam ikada zatrebati a tiče se pregleda PDF dokumenata. No, pored pregleda, Foxit Reader će vam pomoći da dodate svoje beleške, komentare i slike, kao i da izvučete tekst i slike iz dokumenata. Takođe poseduje i brojne dodatke koji se mogu zasebno preuzeti sa Interneta i čijim se instaliranjem proširuju osnovne funkcije programa.


Adresa: http://www.foxitsoftware.com/pdf/reader/addons.php

Još jedan ultra brzi program za pregled PDF dokumenata je Sumatra PDF. Sumatru možete koristiti i za ePub, Mobi i CHM elektronske knjige kao i za čitanje stripova (CBR i CBZ).


Program je besplatan i možete ga preuzeti sa adrese blog.kowalczyk.info

Sledeći takmac je nešto većih gabarita ali zato uključuje i mogućnost izmene PDF dokumenata kao i kreiranje novih i zove se Soda PDF 3D Reader. Ovo 3D u nazivu je povezano sa trodimenzionalnom animacijom listanja stranica kao kod prave knjige a koja se može isključiti ako vam se ne dopada. Program je besplatan ali služi kao promocija komercijalnog paketa Soda PDF 6. Samim tim je dosadan sa svojim čestim predlozima i preporukama da nadogradite svoje besplatno čedo pa ćete prilikom korišćenja programa dosta vremena provoditi u tome da pazite da ne kliknete na neko pogrešno dugme ili link.


Kako god, program je besplatan, dobijate ga na poklon a poklonu se u zube ne gleda. Ako želite da popunjavate formulare u okviru PDF dokumenata, proverite da li vam ovaj program vrši posao. Adresa za preuzimanje: sodapdf.com/products/free-pdf-reader

A ukoliko želite da napravite PDF dokumete iz Vorda, Internet čitača, neke slike, praktično bilo koje Vindouz aplikacije, pogledajte kako to uraditi pomoću virtuelnog PDF štampača.

Нема коментара:

Постави коментар